Passo Tonale

Passo Tonale

  • Prijevoj Passo Tonale povezuje talijanske regije Trentino i Lombardiju. Nalazi se na  1.883 m nadmorske visine. Upravo ovdje, između dolina Val di Sole i Valcamonica, izgrađeno je zanimljivo skijalište. Zbog vjetrova koji pušu preko prijevoja vegetacije gotovo da i nema, no zato je ovo skijalište jedno od rijetkih u regiji koje nudi istinski dobar freeride niz padine “krcate” dubokim snijegom. Dio skijališta se nalazi u parku prirode Adamello Brenta.
  • U Passo Tonale-u postoji mogućnost ski škole na hrvatskom jeziku. Kombinacija plavo-crvenih staza i laka dostupnost odlična su pozicija za ski škole. Roditelji će pak cijeniti što mogu nadgledati napredak mališana dok i sami uživaju u skijanju. U podnožju je i posebna staza za sanjkanje, dječji vrtić na snijegu te staza za noćno skijanje (otvorena dvaput u tjednu).
  • Napredniji će se skijaši rado okušati na dvije crvene staze postavljene na rubovima iste, sjeverne padine. To su staza Contrabbandieri ispod prijevoja kojim su nekada vodili krijumčarski putovi te staza Alpino, dugačka 4,5 km. Alpino je možda i najljepša staza skijališta; dugačka, raznovrsne konfiguracije, s prekrasnim pogledom na ledenjak Presenu.
  • Nadmorska visina skijališta omogućuje zadržavanje snijega sve do travnja tako da se ovdje možete uputiti i u kasnijem terminu kada su dani duži, a vrijeme toplije.
  • Udaljenost od Zadra: 800 km