Općenito

Toscana i Cinque Terre

05.04. – 08.04.

Program putovanja:

1.dan: Zadar – Bologna – Montecatini Terme
Polazak iz Zadra u 5:00 ujutro s parkinga iznad Športskog centra Višnjik. Vožnja autocestom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz povremene pauze tijekom putovanja.  Dolazak u Bolognu u ranim popodnevnim satima. Razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Maggiore – Bazilika sv. Petronija – Sveučilište –  tornjevi – Neptunova fontana…  Slobodno vrijeme za ručak. Bologna je jedna od gastronomskih prijestolnica Italije, ne propustite probati lasagne ili tagliatelle s raguom bolognese. Nastavak vožnje prema Montecatini Termama. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan: Montecatini Terme –  Firenca – Montecatini Terme
Doručak. Nakon doručka odlazak u Firencu vlakom. Susret s lokalnim vodičem i razgled gradskih znamenitosti:  Santa Croce – Duomo – Crkva San Lorenzo – Kapele Medici – Piazza Signoria – Palazzo Vecchio – Uffizi – Ponte Vecchio. Slobodno vrijeme za ručak i individualne programe. Predlažemo posjet galeriji Uffizi koja čuva brojna vrijedna umjetnička djela. Povratak u Montecatini Terme u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

3.dan: Montecatini Terme – Cinque Terre – Montecatini Terme
Doručak. Vožnja autobusom do La Spezie gdje se nalazi ulaz u Nacionalni park Cinque Terre  kojeg sačinjava 5 slikovitih mjesta na Ligurskom moru. Vožnja vlakom i obilazak Riomaggiore-a, Manarole, Corniglie, Vernazze i Monterosso-a al Mare zajedno s pratiteljem putovanja. Iz vlaka se pruža prekrasan pogled na stijene koje tvore strmu obalu s karakterističnim terasama. U svakom mjestu slobodno vrijeme. Predlažemo da popijete jutarnju kavu u Riomaggiore-u, ručak u glasovitom Nessun Dorma tapas baru s nezaborvnim pogledom na Manarolu, uspon na tvrđavu u Vernazzi i lagano opuštanje na plaži u Monterosso-u al Mare. Povratak do La Spezie vlakom i autobusom do Montecatini Termi. Noćenje.

4.dan: Montecatini Terme – Pisa – Zadar
Doručak. Odjava iz hotela i vožnja autobusom prema Pisi. Po dolasku šetnja do Piazze dei Miracoli s pratiteljem putovanja, obilazak Krstionice – Katedrale i Kosog tornja. Slobodno vrijeme za šetnju, ručak, istraživanje grada ili uspon na Kosi toranj. U ranim popodnevnim satima polazak prema Zadru. Dolazak u Zadar u kasnim večernjim satima.

CIJENA: 1990,00 KN

U cijenu je uključeno:

  • prijevoz turističkim autobusom na svim relacijama po programu
  • smještaj u hotelu minimum 3* u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja s doručkom  , licencirani pratitelj putovanja u autobusu
  • licencirani lokalni vodič u Bologni i Firenci
  • karta za vlak na relaciji Montecatini Terme- Firenca
  • ulaznica za NP Cinque Terre
  • jamčevina kod osiguravajuće kuće za paket aranžmane , troškovi pripreme i organizacije putovanja

U cijenu nije uključeno:

  •  ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
  • putno osiguranje (preporučamo)

Mogućnost nadoplate:  

  • jednokrevetna soba 150 kn
  • putno osiguranje 75 kn

Žao nam je ali još nema recenzija za ovo putovanje.