Općenito

Sunčana Florida i Bahami – 10 dana

Miami, Orlando, Sjeverna Amerika, Florida, Bahami, Amerika, Karibi, Sjedinjene države, SAD

Polasci: 22.09., 27.10., 22.11., 06.12. 2019.

10 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

 

1.DAN

OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – MIAMI, DOBRODOŠLI NA FLORIDU
let, noćenje

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske zračne luke u Miami. Po dolasku, prijevoz do hotela i smještaj. Po želji, odlazak u šetnju. Miami je atrakcija za sva generacije! South Beach i Miami Beach nisu samo plaže, već predstavljaju način života! Miami je šarolik i živahan što pokazuje i tijekom noćnih sati kada imate bezbroj mogućnosti za doživljaj dobre zabave. Ovo je grad u kojem riječ „dosada“ ne postoji. Noćenje.
2.DAN

MIAMI – NAPELS – FORT MAYERS – ORLANDO, ZAPADNA OBALA FLORIDE
noćenje

Vožnja na zapadnu obalu Floride i mjesta Napels, jednog od najbogatijih američkih gradova. Nekoć ribarsko naselje, danas je mjesto u kojem žive pretežito dobrostojeće obitelji. U Napelsu se kuće prodaju za 40 i više milijuna dolara. Kraće zaustavljanje i nastavak vožnje kroz Fort Mayers preko Winter Havena u Orlando, grad tematskih i zabavnih parkova. Smještaj u hotel. Noćenje.
3.DAN

ORLANDO, U GRADU ZABAVE I AVANTURA
noćenje

Zabavni park Walt Disney World mnogima predstavlja ostvarenje snova. U parku se nalazi čak 8 zabavnih parkova od kojih je najpoznatiji Magic Kingdom – zemlja avantura. Osim njega, uživati ćete i u Epcot centru – svijetu budućnosti, mašte i fantazije. Na raspolaganju vam je i Disney Hollywood studio Universal Studios, u kojem ćete doživjeti svijet filma, kaskadera i fascinantnih filmskih trikova. Šteta bi bilo ne posjetiti i SeaWorld s delfinima, pingvinima, kitovima, morskim lavovima i kornjačama. Očekuje vas cjelodnevna zabava! Noćenje.
4.DAN

ORLANDO – CAPE CANEVERAL – KRSTARENJE PO BAHAMIMA, SVEMIR, ZNANOST I ADRENALIN
ručak, večera, noćenje

Rani odlazak do Kennedy svemirskog centra, gdje vas očekuje poučna i nezaboravna pustolovina koja se može doživjeti samo na Floridi. Upoznati ćete astronaute koji su bili u svemiru, čuti njihove priče i saznati nešto više o najnovijoj svemirskoj tehnici kao i o povijesti svemira te najnovijim spoznajama. Nakon razgleda slijedi vožnja u Miami i poslijepodnevni ukrcaj na brod. Miami je luka velikih pomorskih brodova od kuda kreću luksuzna krstarenja po Karibima i Bahamima. Smještaj u unutarnjim kabinama i početak morske bajke prema otočju Bahami, poželjnom turističkom odredištu. Večera i noćenje.
5.DAN

KRSTARENJE (NASSAU), DAN U PRIJESTOLNICI BAHAMA
doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Jutarnji pristanak broda na najvećem otoku New Providence i odlazak u Nassau, glavni i najveći grad države Bahami. Nassau je jedna od najposjećenijih turističkih destinacija. Glavni grad je prepun zanimljivih ljudi, okusa i nevjerojatne kolonijalne arhitekture. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet po otoku koji će započeti obilaskom poznatog hotela Atlantis, koji izgleda kao u bajci: okružuju ga tri rajske pješčane plaže, zaljev delfina, aqua park, brojne lagune… Nassau ima i jedinstven, vrlo zanimljiv Muzej gusara u kojem ćemo čuti zanimljive priče o slavnim gusarima. Kasno navečer, nastavak noćne plovidbe. Večera i noćenje.
6.DAN

KRSTARENJE (OTOČIĆ COCO CAY), PJEŠČANE PLAŽE, MORE, SUNCE I ZABAVA
doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Otočje Bahami čini 700 otoka od kojih je naseljeno samo 30 otoka, od kojih je 15 u potpunosti otvoreno za turiste. Gosti ih rado posjećuju zbog tirkizno – plavog mora i bijelih pješčanih plaža i idealno je mjesto za ljubitelje sportskih aktivnosti kao što su surfanje, kajtanje i jedrenje. Vrlo je popularan i među roniocima zbog kristalno čistog mora. Brod će se usidriti na otočiću Coco Bay. Očarati će vas plavo more, bijele pješčane plaže, palme i dobra atmosfera. Poslijepodnevni nastavak plovidbe. Večera i noćenje.
7.DAN

KRSTARENJE (KEY WEST), NAJJUŽNIJA AMERIČKA TOČKA
doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Nakon noćne plovidbe, jutro ćemo dočekati u simpatičnom Key Westu. Južno od otoka Miami beach, nalazi se skupina Florida Keys koju čini više od tisuću otoka. Oni su kao biseri koji se nižu u tirkiznom moru i protežu od istočne obale južne Floride do Meksičkog zaljeva. Key West je u prošlosti bio jedan od najbogatijih američkih gradova. Danas je živahan i arhitekturno bogat karipski otok s vrlo ljubaznim domaćinima. Otok je od Kube udaljen svega 145 km, a nekoć je pružao dom slavnom piscu Ernestu Hemingwayu kao i mnogim drugim slavnim ličnostima. Poseban doživljaj predstavlja šetnja glavnom ulicom Duval koju sa obje strane okružuju živopisne drvene kuće, palme i bujno raslinje. Osim zanimljivih manjih trgovina, barova i restorana, zanimljivost otoka je pješčana plaža na južnoj strani. Jedinstvenost Key Westa se najviše osjeti u avanturističnom duhu lokalnog stanovništva, u izvanrednoj klimi i toplom moru. Poslijepodnevna plovidba u Miami. Večera i noćenje.
8.DAN

MIAMI, LEGENDARDNI MIAMI BEACH
doručak, noćenje

Doručak. Dolazak u Miami u ranim jutarnjim satima. Odlazak u četvrt Little Havana u kojoj se osjeća kubanska atmosfera, nakon čega slijedi razgled Miami Downtown-a, financijskog i gospodarskog središta Floride kao i zaljeva Biscayne, unutar kojeg se nalazi nekoliko stotina prirodnih i umjetno izgrađenih otoka. Vožnja znamenitom ulicom Collins Avenue do legendarne plaže Miami Beach koja se nalazi svega 6 km od centra grada. Očekuju nas arhitekturno zanimljivi povijesni hoteli i zgrade,  kao i živopisni restorani i koktel barovi. Najveća zabava nas očekuje na ulici Ocean Drive, koja izgleda kao u američkim serijama i filmovima. Poslijepodnevni smještaj u hotel. Noćenje.
9.DAN

MIAMI – EUROPSKA ZRAČNA LUKA
let

Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let prema jednoj od europskih zračnih luka.
10.DAN

EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

 

Cijena aranžmana po osobi : od 16.160 kn

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • pristojbe zračne luke
 • smještaj u hotelu 3* na bazi 4 noćenja na Floridi
 • krstarenje prema programu (4 noćenja na bazi punog pansiona)
 • lučke pristojbe, prošireni puni pansion tijekom plovidbe
 • kapetanovu večeru
 • predstave i animaciju
 • sportske aktivnosti
 • korištenje bazena
 • autobusne prijevoze prema programu bez ulaznica
 • pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku, troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu i kabinu 5.390 kn
 • doplata za manji broj putnika (do 19) 1.160 kn
 • doplata za polaske u polaske u visokoj sezoni: travanj i lipanj 540 kn
 • fakultativne izlete: Everglades 610 kn, izlete na licu mjesta: ulaznica u razne tematske parkove u Orlandu od 50 $/park (mogućnost kombiniranih ulaznica), ulaznica u Kennedy Space center: 50 $, Muzej Dali: 24 $, ostali muzeji od 18-25 $
 • dodatni izleti na brodu
 • napojnice (odrasli i djeca)
 • dodatne usluge i obroke
 • napojnice za vodiče/vozače
 • vizu (obavezna, samostalno ishođenje u američkoj ambasadi)
 • osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje
 • povratni transfer do obližnje/dolazne zračne luke

Važne informacije:

Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse.
Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Po američkim standardima, u većini američkih hotela u cijenu noćenja doručak nije uključen, ali su na raspolaganju u hotelskim restoranima uz doplatu. U četverokrevenim sobama je moguć smještaj na 2 francuska kreveta.

Građani Republike Hrvatske trebaju ulaznu vizu za SAD. Vize se izdaju u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu individualno. Sve informacije o vizi možete naći na web stranici zagreb.usembassy.gov. Prilikom rezervacije je potrebno priložiti kopiju prve i zadnje stranice putovnice.

SAD

Far far away, behind the word mountains, far from the countries Vokalia and Consonantia, there live the blind texts. Separated they live in Bookmarksgrove right at the coast of the Semantics, a large language ocean. A small river named Duden flows by their place and supplies it with the necessary regelialia. It is a paradisematic Više

Žao nam je ali još nema recenzija za ovo putovanje.