Općenito

1006-14180410_ID EUROPSKA PUTOVANJA

Sicilija – autobusom iz Zagreba

 29.04.- 04.05.

Program putovanja:

 1.dan ZAGREB /KA / VRATA JADRANA – CIVITAVECCHIA / NAPULJ
Polazak autobusom iz Zagreba s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 01.00 sat. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 01.40 sati) kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 03.30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja do Civitavecchia/Napulj. Ukrcaj u četverokrevetne unutarnje kabine. Noćenje na brodu.

2.dan PALERMO – SIRACUSA – CATANIA
Iskrcaj s broda u jutarnjim satima. Pogled na Palermo je prekrasan u trenu kada brod pristaje, pa budite spremni s vašim kamerama. Krećemo autobusom prema Siracusi, koja je bila najznačajniji grad u pokrajini koju su Grci prozvali Magna Grecia. Obilazak arheološkog parka (ulaznica uz doplatu) s brojnim znamenitostima, te središta grada koji je smješten na otoku Ortigia. Ondje se nalazi povijesna jezgra u kojoj je smještena čuvena Arteuzijina fontana – Gradska vijećnica i ostaci Apolonovog – za koji se vjeruje da je najstariji grčki hram na Siciliji. Predivna je Siracusa, toliko da ćete se odmah prisjetiti scena iz filma “Malena” ili naše reklame za Mortadelu. Nastavljamo prema Cataniji. Po dolasku kraći razgled; Katedrala u kojoj se nalazi kapelica Sv.Agate, zaštitnice grada, potom Litorno, kip slona, dio grada u baroknom stilu s građevinama od smeđeg vulkana, Palazzo dele scienze, amfiteatar, kazalište. Odlazak u hotel. Smještaj. Noćenje.

 3.dan CATANIA – ETNA – TAORMINA
Doručak. Odlazak do obližnje ETNE – najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 metara nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne, autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Slobodno vrijeme možete iskoristiti za kupnju vina u vulkanskoj lavi ili pak slikanje na krateru. Odličan osjećaj! Nastavak vožnje do slikovite TAORMINE, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan pogled na okolicu. Šetnja Taorminom. Uzmite si vremena za grad u kojem ćete poželjeti ostati. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan CATANIA – AGRIGENTO – PALERMO
Doručak. Odlazak prema Agrigentu. Po dolasku posjet antičkom lokalitetu s lokalnim vodičem na Siciliji: Dolina hramova, Jupiterov,
Junonin, Herkulov, Hram Sioskura. Ako možda niste ljubitelj hramova sigurno ovo mjesto nije promašaj za vas, jer trenutak kada
pogledate u daljinu s hrama je toliko veličanstven da možete osjetiti moć koju su imali tadašnji imperatori. Pauza za ručak u lokalnom
restoranu. Nastavljamo prema Palermu. Po dolasku smještaj u hotel. Slobodna večer. Probajte cannole! Sicilijanski specijalitet -doslovno. Noćenje.

5.dan PALERMO – BROD
Doručak. Razgled Palerma s lokalnim vodičem – glavnog grada Sicilije koji čuva tragove svoje burne prošlosti: Katedrala – Kraljevska palača – Cappella Palatina – Teatro Massimo – Crkva Martorana – Piazza del Comune s fontanom „Srama“. Slobodno vrijeme. Predlažemo izlet na Monreale uz doplatu. Ukrcaj na brod-trajekt (unutarnje četverokrevetne kabine) u večernjim satima, polazak broda u 20.00 sati. Smještaj u kabine. Noćna plovidba.

6.dan CIVITAVECCHIA / NAPULJ – ZAGREB
Iskrcaj s broda u Civitavecchia / Napulju. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: FM CIJENA 2.590 KN

REDOVNA CIJENA 2.890 KN

Rok za prijavu: do 7 dana prije puta / Minimalan broj putnika: 40

Popusti i doplate:

  • jedno dijete do 11,99 godina u pratnji dvije odrasle osobe 30% popusta.
  • u slučaju da se na putovanje prijavi 30 osoba, agencija Idea putovanja će povećati cijenu za 400 kn po osobi zbog većeg troška po putniku. Najkasnije 10 dana prije puta ćemo vas o tome i obavijestiti.
  • doplata za polazak iz Čakovca i Varaždina 60 kn po osobi

 

TERRA TRAVEL D.O.O, turistička agencija
Matije Gupca 2a / 23000 Zadar, Croatia
tel: +385 (0)23 337 294 / fax: +385 (0) 23 337 295
www.terratravel.hr www.terraputovanja.com
info@terratravel.hr info@terraputovanja.com
ID: HR-AB-23-110029251 OIB: 73602321366
IBAN: HR8223600001102482367, SWIFT: ZABAHR2X
Upisano u sudski registrar trgovačkogsuda u Zadru MBS 110029251.
Temeljnikapitaldruštva u iznosu od 20.000,00 Kn uplaćen u cijelosti.
Direktor/članuprave: Tomislav Fain

Žao nam je ali još nema recenzija za ovo putovanje.