Općenito

Putovanje Pariz i Disneyland – 6 dana autobusom

22.04., 16.06., 13.08., 02.10.2019.
GARANTIRANI POLAZAK 22.04.

1.dan: ZAGREB – AUGSBURG – STRASBOURG
Polazak autobusa s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506 u 5:00 sati. Putovanje kroz Sloveniju i Austriju uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u Augsburg. Treći grad po veličini u Bavarskoj i treći najstariji grad Njemačke (nakon Neussa i Triera), Augsburg se proslavio kao rodni grad renesansne slikarske obitelji Holbein, modernog dramatičara Bertholda Brechta i njemačkog rokoko stila („augsburški stil“). Moderan industrijski grad (MAN, Siemens), Augsburg je administrativni centar Švapske sa zanimljivom povijesnom jezgrom: sinagoga, bazilika sv. Ulricha i sv. Afre i katedrala sv. Marije, rokoko palača Schaezlerpalais, Fuggerei, srednjovjekovni kanali… šetnja središtem grada i kraće slobodno vrijeme. Nastavak putovanja kroz Njemačku uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u hotel u na području Strasbourga, smještaj i noćenje.

2.dan: STRASBOURG – REIMS – PARIZ
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje kroz pokrajine Alsace, Lorraine i Champagne uz kraća zaustavljanja putem. Zaustavljanje u Reimsu u regiji Champagne, gradu gdje su krunjeni francuski kraljevi. Posjet slavnoj katedrali Notre Dame. Kraće slobodno vrijeme za čašu šampanjca na glavnom gradskom trgu ili za osobne programe. Dolazak u Pariz. Razgled grada autobusom: Opera – trg Concorde – Champs-Elysées – Slavoluk pobjede – Trocadero – Eiffelov toranj – Les Invalides – Latinska četvrt – Sorbona – Panteon – Luksemburški park. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan: PARIZ
Doručak. Nastavak razgledavanja Pariza: odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom na Montmartre, sjevernu i najvišu parišku četvrt, na glasu kao i najživopisniju; slavna je postala u drugoj polovici 19. stoljeća kad su tu dolazili mnogi slavni umjetnici, Toulouse Lautrec, Apollinaire, Van Gogh, Degas, itd. Obilazak bazilike Sacré-Coeur – crkva sv. Petra – Place Tertre, trg slikara, omiljena pariška adresa boema i umjetnika. Odlazak do muzeja Louvre (doplata na licu mjesta) i vrijeme za individualni posjet jednom od najvećih svjetskih muzeja. Na kraju razgleda moguća fakultativna vožnja brodom po Seini uz brojne veličanstvene spomenike i mostove te individualni odlazak do Eiffelovog tornja (moguć uspon na 2. ili 3. kat tornja). Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan: PARIZ – DISNEYLAND
Doručak. Odlazak u zabavni park Disneyland našim autobusom. Posjet zabavnom parku s brojnim vožnjama, trgovinama, dvorcem, brodovima, jezerima i atraktivnom vegetacijom poseban je doživljaj! Cjelodnevno uživanje u vožnjama, predstavama, paradama, trgovinama i drugim atrakcijama Disneylanda. U blizini Disneylanda veliki je trgovački centar Val d’Europe s odličnom trgovačkom i ugostiteljskom ponudom i velikim akvarijem Sea Life. Povratak u hotel. Noćenje.
Za putnike koji ostaju u Pariz slobodan dan za samostalno istraživanje prijestolnice, posjete brojnim odličnim muzejima, kupovinu, itd.

5.dan: PARIZ – VERSAILLES – STRASBOURG
Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja do dvorca Versailles, rezidencije francuskih kraljeva. Luj XIII. dao je tu izgraditi mali lovački dvorac, da bi za vrijeme Luja XIV. uslijedila nadogradnja do današnjeg raskošnog zdanja. Za vrijeme Luja XIV., „Kralja Sunca“ kako je prozvan, Versailles je bio mjesto gdje je svatko htio biti, a naročito ako je imao ikakav utjecaj u zemlji. Raskošne odaje, dvorane, opera, veliki park koji je na glasu kao najljepši primjer francuske vrtne arhitekture – Versailles ostavlja bez daha. Doplata za ulaznice kod voditelja putovanja i individualni posjet dvorcu. Vožnja do Strasbourga, glavnog grada regije Alsace, uz kraća zaustavljanja putem. Razgled grada: katedrala – Gutenbergov trg – mostovi na rijeci Ill – četvrt Mala Francuska. Smještaj u hotel u Strasbourgu. Noćenje.

6.dan: STRASBOURG – MÜNCHEN – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje preko juga Njemačke vodi nas preko prijestolnice pokrajine Bavarske, Münchena, gdje ćemo se zaustaviti i prošetati gradskim središtem. München je nažalost nama najbliži kroz epitet grada punog radnika iz prostora bivše zemlje, ali München je mnogo više od toga, ponajprije zeleni grad, grad umjetnika i kazališta, predivnih galerija i sjajnih pivnica. U podnevnim satima odlazak iz Münchena i putovanje kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena paket aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:
Polasci 22.4., 16.6. i 2.10.: FIRST MINUTE 2.790 kn / Redovna cijena 2.890 kn
Polazak 13.8.: FIRST MINUTE 2.690 kn / Redovna cijena 2.790 kn
*First minute vrijedi do popunjenosti kapaciteta

Minimalni broj putnika: 40

Popust
Popust za djecu od 2 do 12 god na pomoćnom krevetu: – 140 kn
Pomoćni krevet za odraslu osobu na ovom programu nije moguć!

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Francusku nije potrebna,  ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Napomena:
Sve ulaznice za atrakcije, muzeje, vožnje i slično, možete nabaviti kod našeg pratitelja, osim ulaznice za Eiffelov toranj.
Francuski hoteli najčešće imaju sobe manjih dimenzija, a pomoćni ležaj je moguć za dijete/osobu do 160 cm visine.
Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda Pariza kao i dan posjeta dvorcu Versailles – ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda.

 

Cijena uključuje:

  • prijevoz autobusom
  • uslugu voditelja putovanja
  • smještaj u hotelu 3* na području Strasburga na osnovi 2 noćenja s doručkom, smještaj u hotelu 3* u Parizu na osnovi tri noćenja s doručkom i smještaj u hotelu 3* u Strasbourgu na osnovi jednog noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama
  • sve razglede i izlete prema programu
  • troškove organizacije i prodaje

Cijena ne uključuje:

  • doplata za jednokrevetnu sobu: polasci 22.4., 16.6. i 2.10.: 1.540 kn;  polazak 13.8.: 1.440 kn (obavezna ako osoba putuje sama)
  • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike, muzeje i znamenitosti koje nisu navedene kao uključene
  • fakultativne sadržaje
  • troškove osobnih narudžbi
  • putno osiguranje

 

CIJENE FAKULTATIVNIH SADRŽAJA I ULAZNICA:
Zbog malverzacija s ulaznicama, višegodišnja praksa mogućnosti nabave ulaznica kod voditelja putovanja ove je godine promijenjena i više se npr. Louvre ne može organizirati preko voditelja putovanja, a ulaznicu za poznati impresionistički muzej Orsay moguće je nabaviti unaprijed, ali je cijena ulaznice uvećana za agencijsku proviziju. Unaprijed kupljena ulaznica kod voditelja putovanja omogućava ulazak kroz odvojeni ulaz i smanjuje čekanje u redovima:

MUZEJ LOUVRE
NIJE MOGUĆE NABAVITI KOD VODITELJA PUTOVANJA!
– unaprijed preko interneta: 17 EUR
– na licu mjesta čekajući u redu: 15 EUR

MUZEJ ORSAY
– kod voditelja putovanja: 14 EUR
– unaprijed preko interneta: 13,40 EUR
– na licu mjesta čekajući u redu: 12 EUR

Ostale cijene (prema stanju iz ožujku 2018. godine – mogu biti podložne promjeni):
– ulaznica u Disneyland odrasli 53 €, djeca 48 €
– vožnja Seinom 15 €
– cabaret predstava od cca. 100 € naviše (ovisno o cabaretu – Moulin Rouge 112 €, Lido 110 €)
– dvorac Versailles 18 €
– Eiffelov toranj 16-25 €/ovisi o katu)
Europski građani do 26 god. uz predočenje putovnice ne plaćaju ulaz u dvorac Versailles te u muzeje Louvre i Orsay.

Top of Form

 

Žao nam je ali još nema recenzija za ovo putovanje.