Općenito

MADAGASKAR

TURA I ODMOR NA OBALAMA NEISTRAŽENOG OTOKA LEMURA I BAOBABA

12 DANA/9 NOĆENJA 8.-19.5.2019.

 

1.dan ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let. Polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 20:05 sati na liniji TK1056 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul u 23:20 sati.

2.dan ISTANBUL – ANTANANARIVO

Nastavak leta prema Antananarivu u 01:40 sati na liniji TK160. Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Antananarivo u 14:45 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Odlazak u panoramski razgled grada. Večera i noćenje.

3.dan ANTANANARIVO – AMBATOLAMPY – ANTSIRABE

Nakon doručka, odlazak prema gradu Antsirabe. Tijekom vožnje nižu se autohtone kuće smještene na platoima crvene zemlje, terasasta, zelena rižina polja, na koja se nastavljaju crnogorične šume i stabla eukaliptusa. Zaustavljanje u Ambatolampy gdje ćete vidjeti kako se izrađuju tradicionalne posude i oruđa od aluminija za koji su se specijalizirali lokalni obrtnici. Nastavak vožnje prema gradu Antsirabe koji je središte trgovine poludragim kamenjem i mineralima te svilom, a sam grad leži na izvorima termalne vode. Ručak. U poslijepodnevnim satima slijedi vožnja rikšama kako bismo upoznali grad na drugačiji način. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4.dan ANTSIRABE – AMBOSITRA – NACIONALNI PARK RANOMAFANA

Nakon doručka, posjet radionici u kojoj se izrađuju predmeti od rogova zebu goveda. Nastavak putovanja za Ambositru, mirno mjestašce koje zovu još i grad ruža, poznato po drvnim rezbarijama te izradi drvenog pokućstva. Ručak u lokalnom restoranu. Odlazak prema plemenu Betsileo gdje ćete imati prilike vidjeti kako živi lokalno stanovništvo. Zatim slijedi vožnja kroz guste šume eukaliptusa prema Ranomafani. Po dolasku smještaj u hotel, večera i noćenje.

5.dan NACIONALNI PARK RANOMAFANA – AMBALAVAO

Doručak. Jutarnja šetnja parkom, bujnom tropskom kišnom šumom bogate flore i faune, koja se proteže uz visoke stijene. Jutarnji izlet (otprilike 2-3 sata hoda) omogućuje vam otkrivanje veličanstvenih krajolika i bujne vegetacije gdje rastu ljekovite biljke, divovski fangeoni, divne orhideje, ali i različiti kaktusi, koji, suprotno svim kaktusima svijeta koji vole suhe i neprijateljske krugove, rastu u vlazi. U parku obitava 110 vrsta ptica od kojih su 36 endemične, stotine vrsta kameleona, žaba i dvije rijetke vrste lemura. Vožnja prema Fianarantsoi uz zanimljive prizore vinograda, jezera te kroz prostrane plantaže čaja. Kraći razgled grada i nastavak vožnje prema Ambalavao, gradiću poznatom po radionici Antemoro papira i tkanju divlje svile. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

6.dan AMBALAVAO – RANOHIRA

Doručak. Posjet rezervatu Anja u kojem obitavaju kolonije lemura. Nastavak putovanja kroz zadivljujuće i prostrane savane prema Ranohiri. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

7.dan RANOHIRA (ISALO)

Doručak. Današnji dan posvećen je razgledavanju Nacionalnog parka Isalo. Ta, madagaskarska kamenita, šuma prepuna je slikovitih pejzaža, slapova i brzaca, mostova, jezera te pješčanih plaža. Nevjerojatne granitne skulpture te iznimno bogata flora i fauna, obilježja su ovog parka. Isalo je uistinu prostran i velik masiv koji se prostire na gotovo 82.000 hektara, a prosječna nadmorska visina mu je oko 1000 metara. Posjetit ćete botanički vrt, Baras grobnice, prirodni bazen odnosno prekrasno jezero. U poslijepodnevnim satima povratak u hotel, večera i noćenje.

8.dan RANOHIRA – TOLIARA – IFATY

Nakon doručka, odlazak iz hotela i vožnja živopisnom nacionalnom cestom prema Ifaty. Put prema Ifaty uljepšat će vam prekrasni krajolici i baobabi. Dolazak u turističku zonu Toliaru, kraći posjet gradiću. Obalu na ovom dijelu otoka krase slikovita ribarska sela, a regija je karakteristična po svom jedinstvenom biljnom svijetu. Još jedna od zanimljivosti ovog područja su i grobnice Mahafaly s karakterističnim drvenim totemima, a prikazuju razne motive i prizore iz života u stilu naive. Nakon ručka, nastavak puta prema obali u mjesto Ifaty. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

9.dan IFATY

Ovaj dan predviđen je za slobodno vrijeme, odmor i uživanje na plaži (usluga punog pansiona u hotelu). Noćenje.

10.dan IFATY – TOLIARA – ANTANANARIVO

Nakon doručka, transfer u zračnu luku, prijava na let i odlazak prema Antananarivu. Transfer do hotela. Poslijepodne iskoristite za zadnju kupnju suvenira, odmor u hotelu. Večera i noćenje.

11.dan ANTANANARIVO – ISTANBUL

Transfer do zračne luke te prijava na let za Istanbul i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 16:15 sati na liniji TK161. Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

12. dan ISTANBUL – ZAGREB

Po dolasku u Istanbul, u 04:55 sati, nastavak leta za Zagreb u 07:05 sati na liniji TK1053. Dolazak u zračnu luku Zagreb predviđen je u 08:20 sat.

 

Cijena paket-aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi:  23.680 kn       

Doplata za jednokrevetnu sobu: 3.590 kn

Zrakoplovne pristojbe (3.290 kn) uključene su u cijenu paket-aranžmana.

FIRST MINUTE POPUST NA OSNOVNU CIJENU 5% ZA REZERVACIJE DO 60 DANA PRIJE POLASKA ILI DO POPUNJENJA KAPACITETA.

Popust za mladence 7% na osnovnu cijenu aranžmana. Popust vrijedi uz priloženu potvrdu o vjenčanju (do 4 mjeseca nakon vjenčanja) i ne može se kombinirati s drugim popustima.

 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA 15

 

Cijena paket-aranžmana uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Istanbul – Antananarivo – Istanbul – Zagreb
 • unutarnji let Toliara – Anantanarivo
 • zrakoplovne pristojbe
 • smještaj u hotelima i lodgevima 3* i 4* (2 noćenja u Antananarivu, 1 noćenje u Antsirabeu
 • 1 noćenje u Ranomafani, 1 noćenje u Ambalavau
 • 2 noćenja u Ranohiri i 2 noćenja u Ifaty)
 • usluga punog pansiona tijekom ture osim zadnji dan u Antananarivu (18.5.2019.)
 • sve transfere i razglede prema programu
 • voditelja putovanja
 • lokalnog vodiča
 • troškove organizacije.

 

Cijena paket-aranžmana ne uključuje:

 • dodatne obroke
 • izlete
 • napojnice za nosače kofera
 • lokalne vodiče i vozače
 • zrakoplovne pristojbe
 • vizu za Madagaskar
 • osobne troškove i putno zdravstveno osiguranje od otkaza putovanja.

 

VIZA: viza za Madagaskar izdaje se po dolasku u zračnu luku Antananarivo. Cijena vize je 35 EUR plativo na licu mjesta, a za ishođenje vize je potrebno ispuniti vizni obrazac, jedna fotografija te putovnica koja treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana izlaska s Madagaskara.

Napomene:

Putovnica mora vrijediti najmanje šest mjeseci od ulaska u zemlju. Kopiju putovnice prilikom rezervacije putovanja potrebno je dostaviti prodajnom mjestu.

Hoteli se nalaze u navedenim gradovima ili u okolici gradova.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemalja u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.

Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator zadržava pravo promjene letova.

Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o radnom vremenu muzeja ili eventualnih gužvi, praznika ili neke situacije više sile nastale na destinaciji, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.

Atlas zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

U slučaju smanjenja broja putnika od minimalnog broja prijavljenih Atlas zadržava pravo promjene cijene aranžmana.

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

 

KORISNE INFORMACIJE

MADAGASKAR

Službeni naziv: Republika Madagaskar

Glavni grad: Antananarivo (oko 600.000 stanovnika)

Službeni jezici: malgaški i francuski

Procijenjena populacija: 16.840.000

Novac: malgaški arijari (MGA) – 1 EUR = 2500 ariarija

Stanovništvo: Malgasi (Madagaskarci)

Vremenska razlika: +1/+2 u odnosu na Hrvatsku

Cijepljenje: Nije potrebno, no preporuča se cijepljenje protiv žute groznice te profilaksa protiv malarije. Cijepiti se možete u Zavodu za javno zdravstvo.

Pozivni broj zemlje: +261

Električni napon: 220 V

Mobilna telefonija: Moguće korištenje mobilnih telefona –  Vipnet i T-com (roaming partner Celtel)

Hrana i piće: Preporučuje se voda u bocama. Jedite samo termički obrađenu ribu i meso. Povrće treba jesti kuhano, a voće oguljeno.

Klima: Madagaskar ima tropsku klimu koja je uvjetovana visinom, monsunima i blizinom mora. Klima se može podijeliti samo na dva godišnja doba: sezonu kiša od studenoga do travnja, kada je temperatura viša, te sušnu sezonu od travnja do listopada. Na visoravni je klima umjerena s toplim kišnim vremenom od studenoga do travnja te nižom temperaturom od svibnja do listopada. Prosječne godišnje padaline kreću se od 1300 do 1800 mm. Obalna regija ima tropsku klimu s nepotpunom suhom sezonom. Najviše kiše padne u obalnom području između svibnja i rujna, a prosječne godišnje padaline iznose između 2030 i 3250 mm. Prosječna godišnja temperatura je 20 °C na visoravni te 30 °C na obali.

Žao nam je ali još nema recenzija za ovo putovanje.