Općenito

Japan – zemlja šoguna i samuraja – 11 dana

Tokio, Osaka, Hirošima, Kyoto, Azija, Japan

Polazak: 10.04.2019

11 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

1.DAN ZAGREB – DUBAI – TOKIO
let

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 14:45 sati na liniji EK130 (Emirates). Dolazak u Dubai u 23:05 sati, a nastavak leta za Tokio u 02:55 sati na liniji EK318 (Emirates). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

2.DAN TOKIO
doručak, noćenje

Dolazak u Tokio predviđen je u 17:20 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku, obavljanje pograničnih i carinskih formalnosti te sastanak s predstavnikom lokalnog agenta. Slijedi organizirani transfer do hotela u Tokiju. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3.DAN TOKIO
doručak, noćenje

Doručak. Cjelodnevni razgled grada ćemo započeti u elegantnoj i luksuznoj četvrti Ginza, u čijoj se blizini nalazi Tokyo Tower, jedna od najviših zgrada u svijetu s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Odlazak do riblje tržnice Tsuki i slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda u poslijepodnevnim satima na trgu Carske palače, odlazak do hrama Meiji i budističkog hrama Asakusa Kannon i prilika za upoznavanje sa šintuizmom i budizmom. Povratak u hotel i noćenje.
4.DAN TOKIO – NIKKO – TOKIO
doručak, noćenje

Nakon doručka slijedi vožnja na sjever Japana, u Nikko, drevni japanski budistički centar i nacionalni park koji je u prijašnjim vremenima predstavljao važan šogunat. Danas se zbog lijepih hramova nalazi pod zaštitom UNESCOa. Obilazak hrama Toshogu u kojem se nalazi grobnica velikog šoguna Tokugawa, koji je nekoć vladao Japanom. Slobodno vrijeme za ručak. Povratak u Tokyo i usputno zaustavljanje na jezeru Chuzenji i kod slapova Kegon. Noćenje.
5.DAN TOKO – PLANINA FUJI – JEZERO ASHI – PLANINA KOMAGATAKE – HAKONE – KYOTO
doručak, noćenje

Doručak. Vožnja do japanske svete planine Fuji, najljepšeg simbola ove države. Zaustaviti ćemo se na 2.305 metara n.v. i uživati u prekrasnom pogledu na okolicu. Nastavak do jezera Ashi. Nakon kraćeg krstarenja jezerom, slijedi vožnja žičarom do planine Komagatake i njenih lijepih krajolika. Nastavak putovanja u Hakone, grad lječilišta i dalje u Kyoto. Smještaj u hotel i noćenje.

6.DAN KYOTO
doručak, noćenje

Nakon doručka ćemo razgledati jedan od najljepših japanskih gradova. Posjetiti ćemo budistički hram Kiyomizu, svetište Heian Jingu, dvorac Nijo i najposjećenije mjesto u Japanu – budistički hram Kinkaku. Kyoto je poznat kao grad gejši. U Gionu, na drugoj strani rijeke Kamogawe, stoljećima su usavršavali svoje vještine: sviranje, plesanje, pripremanje ezgotičnih jela i brigu oko gospoda. Imati ćemo priliku proći pored kuća gejši i prostora u kojima su se družili samuraji. Noćenje.
7.DAN KYOTO – NARA – KYOTO
doručak, noćenje

Doručak. Vožnja do povijesnog gradića Nara koji se nalazi na popisu UNESCOve baštine. Razgled hrama Todaj-ji, najvažnije gradske atrakcije sa ogromnom brončanom statuom Bude. Unutar parka ćete imati priliku promatrati jelene koji žive u njemu. Slobodno vrijeme za odlazak na lokalnu tržnicu ili na ručak. Povratak u Kyoto. U večernjim satima predlažemo odlazak na predstavu gejši (po želji, uz doplatu). Izvedba uključuje ceremoniju točenja čaja, ples, izradu ikebane i lutkarsku predstavu. Povratak u hotel i noćenje.
8.DAN KYOTO – HIROŠIMA

doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja brzim vlakom do Hirošime, nesretnog grada koji je u prošlosti bio uništen. Obilazak muzeja i spomenika. Ukrcaj na trajekt i vožnja do otočića Miyajima na kojem se nalazi svetište Itsukushima ili “plutajuća vrata“. Razgled znamenitosti i smještaj u ryokanu, tradicionalnom japanskom prenoćištu. Večera i noćenje.
9.DAN HIROŠIMA – HIMEJI – OSAKA
doručak, noćenje

Doručak. Vožnja u Osaku, treći najveći japanski grad i jako gospodarsko središte. Usputno zaustavljanje u jednom od najljepših japanskih dvoraca “Dvorac bijele čaplje” u kojem je snimljen film „Posljednji samuraj“. Nastavak prema Osaki, modernom gradu izvrsne gastronomije. Odlazak do zgrade Umeda, jedne od najatraktivnijih svjetskih građevina s koje se pruža prekrasan pogled na grad. Smještaj u hotel i noćenje.

10.DAN OSAKA – KOBE – OSAKA – DUBAI 
doručak, let

Doručak. Ukrcaj na vlak i vožnja do obližnjeg grada Kobe. Po dolasku ćemo razgledati Muzej  tradicionalnog japanskog pića Sake, kinesku četvrt i park Merike. Povratak u Osaku te odlazak u zračnu luku u Osaka. Prijava na let za Dubai i polijetanje zrakoplova u 23:35 na liniji EK317 (Emirates). Noćni let s obrocima za vrijeme leta

11.DAN DUBAI – ZAGREB

Po dolasku u Dubai u 5:45 sati po lokalnom vremenu, nastavak leta za Zagreb u 10:00 sati na liniji EK129 (Emirates). Dolazak u Zagreb u 13:15 sati.

 

Cijena aranžmana po osobi: 21.520,00 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • pristojbe zračne luke
 • smještaj u hotelima 3* na bazi noćenja s doručkom
 • noćenje u tradicionalnom japanskom prenočištu s uključenom večerom
 • autobusne prijevoze i razglede prema programu s uključenim ulaznicama
 • prijevoz vlakom prema programu
 • pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja

 

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 3.810 kn
 • doplatu za manji broj putnika do 19 – 2.230 kn
 • fakultativne izlete (po želji, na licu mjesta): predstava gejši 48 EUR
 • dodatne usluge i obroke: paket večera 1.850 kn
 • napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR
 • osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne

Važne informacije:

Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Žao nam je ali još nema recenzija za ovo putovanje.