Općenito

Ekvador i Galapagos – 14 dana

Guayaquil, Cuenca, Quito, Južna Amerika, Galapagos, Amerika, Srednja Amerika, Panama, Ekvador

Polasci: 19.11. 2018; 22.04., 27.05.,22.07., 05.08., 23.09., 13.10. 2019.

14 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

 

1.DAN

OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – QUITO, LET U QUITO
let

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija uz mogućnost organiziranog transfera do zrač- ne luke) i prijava na let u Quito preko europske zračne luke. Quito je drugi najviši grad na svijetu. Nalazi se na 2.850 m n.v., u dolini rijeke Guayllabamba. Prijevoz do hotela i smještaj.
2.DAN

QUITO – OTAVALO QUITO – IZMEĐU SJEVERNE I JUŽNE POLUTKE
doručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak u razgled jednog od najljepših gradova južne Amerike. Obilazak kulturnih znamenitosti, spomenika i gradskih trgova. Najveća znamenitost grada je crkva La Compania, barokno djelo od zlata. Nastavak do spomenika Mitad del Mundo i obilazak etnološkog muzeja, koji prikazuje povijest i običaje prvotnih stanovnika današnjeg Ekvadora. Poslijepodne slijedi vožnja cestom Panamericana do provincije Imbabura. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
3.DAN

OTAVALO – LASSO, PLANINSKI LANAC ANDA
doručak, večera, noćenje

Doručak. Obilazak tradicionalne indijanske tržnice u Otavalu gdje će nas posebno oduševiti živopisan izbor ručno pletenih vunenih proizvoda. Nedaleko od grada nas očekuju nova otkrića u parku Cotacachi uz jezero Cucocha. Oduševiti će nas raznolika priroda uz krater i lijep pogled na planinski lanac Anda. Nastavak putovanja prema Lassu, južnom panameričkom cestom odnosno Avenijom vulkana. Smještaj u hotel, večera i noćenje.
4.DAN

NACIONALNI PARK COTOPAXI – BANOS, VULKAN COTOPAXI I PLANTAŽA RUŽA
doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja u nacionalni park Cotopaxi koji je sa svojih 5.897 m najviši aktivni vulkan na svijetu. Šetnja uz lagunu Limiopungo. Uz malo sreće, uživati ćemo u pogledu na divlje indijanske konje. Slijedi odlazak do plantaže ruža koje predstavljaju najvažniji izvozni proizvod Ekvadora. Nastavak u Banos i razgled ceste slapova. Smještaj u okolici, večera.
5.DAN

BANOS – RIOBAMBA – CUENCA, U KRALJEVSTVU INKA
doručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja do Alausija i ukrcaj na vlak. Slijedi zanimljiva vožnja u klanac dubok 300 m. Nastavak do najvažnijih vjerskih i političkih ostataka civilizacije Inka, do ruševina Ingapirce. Ovo je jedino arheološko nalazište Inka koje je pronađeno u Ekvadoru. Nastavak do mjesta Cuenca. Smještaj, večera.
6.DAN

CUENCA – PANAMA, ŠEŠIRI
doručak, večera, noćenje

Doručak. Razgled jednog od najljepših kolonijalnih gradova s popisa UNESCO-a. Šetnja uskim kamenim uličicama, razgled kulturnih gradskih znamenitosti, glavnog trga i nove katedrale, tržnice cvijeća, samostana i starih kuća s drvenim balkonima ukrašenima cvijećem. Razgled radionice u kojoj se izrađuju Panama šeširi. Slobodno poslijepodne za individualne aktivnosti. Večera, noćenje.
7.DAN

CUENCA – CAJAS NACIONALNI PARK – GUAYAQUIL, NACIONALNI PARK CAJAS
doručak, večera, noćenje

Doručak. Na putu do najvećeg grada Guayaquil, posjetiti ćemo nacionalni park Cajas, vulkansku pokrajinu i raj za ljubitelje biljnog i životinjskog svijeta. Park se proteže na 29.000 hektara, a prepleten je visokim brdima, lagunama, potocima i prekrasnim biljnim svijetom. Nastavak vožnje uz pogled na platnaže banana, kave i kakaa. Smještaj, večera i noćenje.
8.DAN

GUAYAQUIL, RAZGLED NAJVEĆEG GRADA EKVADORA
doručak, večera, noćenje

Doručak. Danas ćemo istražiti najveći lučki grad Ekvadora, u kojem živi više od 2 milijuna stanovnika. Šetnja promenadom, pored vladine palače i parka Seminario, do umjetničke četvrti Las Penas. Povratak u hotel, večera i noćenje. Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti. 49 Važno: Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja, vremena polaska zrakoplova te luke ukrcaja, ali garantira da će program izvesti u cijelosti.
9.DAN

GUAYAQUIL – OTOČJE GALAPAGOS, RAZGLED CENTRA CHARLES DARWIN I SUSRET S VELIKIMI KORNJAČAMA
doručak, let, večera, noćenje

Doručak. Prijevoz u ranim jutarnjim satima do zračne luke i let prema otočju Galapagos. Po pristanku na otok Baltra, slijedi vožnja do otoka Santa Cruz. Dolazak u glavni grad Puerto Ayora. Obilazak istraživačkog centra Charles Darwin u kojem obitavaju divovske kornjače i »usamljeni George«, jedini preživjeli njegove vrste s otoka Pinta. U poslijepodnevnim satima ćemo posjetiti jednu od najljepših plaža otočja Galapagos – Tortuga Bay. Smještaj, večera i noćenje.
10.DAN

SANTA CRUZ – NORD SEYMOUR – SANTA CRUZ, KOLONIJE TULJANA, MORSKIH LAVOVA I IGUANA
doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Vožnja brodom do obližnjeg, vulkanskog otoka Nord Seymour. Imati ćemo mogućnost promatrati razne životinjske vrste kao što su tuljani, morski lavovi, crveni rakovi, pelikani, razne ptice i plivajuće iguane. Ručak na brodu i mogućnost kupanja u jednom od zaljeva. Povratak, večera i noćenje.
11.DAN

SANTA CRUZ – ISABELA, SUSRET S PINGVINIMA
doručak, večera, noćenje

Doručak, Vožnja s brodom do najvećeg otoka Isabela. Po dolasku u luku Puerto Villamil, slijedi smještaj u hotel. Odlazak na izlet s brodom. Vožnja među otočićima »Tintoreras« u zaljevu Puerto Villamil i uživanje u pogledu na pingvine, morske kornjače, morske lavove i raznobojne ribice. Imati ćemo priliku i prošetati mjestom gdje obitava više od tisuću iguana i promatrati igru morskih pasa u morskom kanalu. Večera, noćenje.
12.DAN

OTOK ISABELA – SANTA CRUZ, RUČAK NA IMANJU
doručak, ručak, večera, noćenje

Doručak. Odlazak do vulkana Sierra Negra, drugog po veličini vulkanskog kratera u svijetu. Uspon na krater. Slijedi ručak na tipičnom galapagoškom imanju. Poslijepodne ćemo uživati u kupanju i snorklanju u zaljevu Concha y Perla (školjka i biseri). Kasno poslijepodne, slijedi povratak na otok Santa Cruz. Smještaj u hotel, večera, noćenje.
13.DAN

SANTA CRUZ – BALTRA – GUAYAQUIL – EUROPSKA ZRAČNA LUKA, POGLED U KRATER VULKANA
doručak, let

Doručak. Vožnja do zračne luke na otoku Baltra. Let u Guayaquil i nastavak prema europskoj zračnoj luci.
14.DAN

EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČ- NA LUKA/ZAGREB

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

 

Cijena aranžmana po osobi: od 31 560 kn

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • pristojbe zračnih luka
 • unutarnje letove
 • smještaj u hotelima 3/4* na bazi noćenja s doruč- kom
 • autobusne prijevoze i razglede prema programu
 • prijevoze vlakom i brodom prema programu
 • ekološke pristojbe
 • ulaznu pristojbu na otočje Galapagos
 • usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu
 • doplatu za manji broj putnika do 14 – 1.460 kn
 • fakultativne izlete: dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“
 • napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 60 USD
 • ulazne pristojbe
 • emigracijska propustnica
 • izlazne pristojbe cca 30 USD
 • osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke

Važne informacije:

Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Ukoliko zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi predviđene letove, pridržavamo pravo na promjenu zrakoplovnog leta odnosno na promjenu zračnu luke, dolazne luke te vremena polaska/povratka. Program putovanja se sadržajno neće mjenjati. Molimo da nam prilikom rezervacije dostavite kopiju putovnice.

Žao nam je ali još nema recenzija za ovo putovanje.