Općenito

Argentina i Patagonija – 12 dana

Buenos Aires, Ushuaia, Iguassu, Južna Amerika, Patagonija, Perito Moreno, Amerika, Argentina, Urugvaj, Brazil

Polasci: 30.10.*, 07.12. 2018; 25.01., 20.02., 22.03., 26.10., 22.11., 06.12. 2019.

12 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke/Zagreb

 

1.DAN

OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – BUENOS AIRES, LET U SVJETSKU PRIJESTOLNICU TANGA
let

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske zračne luke u Buenos Aires, jedan od najvećih i najzanimljivijih gradova Južne Amerike. Ovisno o vremenima leta, dolazak u večernjim satima ili u jutarnjim sljedećeg dana.
2.DAN

BUENOS AIRES, PREDSJEDNIČKA PALAČA I EVITA PERON
noćenje

Buenos Aires je grad koji nikada ne spava, grad temperamentnog tanga, brojnih kavana i bezbrižne atmosfere. Odlazak u razgled grada: avenije 9 de Julio, obeliska, Plaze de Mayo s katedralom, vijećnice i predsjedničke palače u kojoj su živjeli Juan i Evita Peron. Odlazak do trga i kolonijalne palače Casa Rosada. Razgled operne kuće Teatro Colo i jedne od najpopularnijih gradskih četvrti Recolete. Obilazak znamenitog groblja na kojem se nalaze grobnice Evite i Juan Perona, slavnog stadiona La Bombonera i poslovnih četvrti San Telmo i La Boca. U večernjim satima predlažemo odlazak na predstavu argentinskog tanga. Noćenje.
3.DAN

BUENOS AIRES – FIESTA GAUCHA – BUENOS AIRES, NA ARGENTINSKOM SELU
doručak, ručak, noćenje

Doručak. Odlazak na izlet »Fiesta Gaucha«, tijekom kojeg ćemo uživati u ljepotama argentinskog ruralnog područja – Las Pampas. Odlazak do imanja i susret s argentinskim pastirima koji će nam predstaviti svoje vještine u jahanju. Na ovom području uzgajaju najbolja goveda na svijetu. Ručak uz tradicionalna jela sa žara »asado«. Povratak u Buenos Aires. Noćenje.
4.DAN

BUENOS AIRES – URUGVAJ, IZLET U URUGVAJ
doručak, noćenje

Doručak. Slobodan dan za samostalne aktivnosti u Buenos Airesu. Mogućnost odlaska na fakultativni izlet u obližnji Urugvaj. Prijevoz s brodom preko zaljeva rijeke Rio de la Plata i obilazak urugvajskog grada Colonia del Sacramento, lijepih kolonijalnih zgrada i gradske jezgre. Povratak u Buenos Aires. Noćenje.
5.DAN

BUENOS AIRES – EL CALEFATE, LIJEPA ARGENTINSKA JEZERA
doručak, noćenje

Doručak. Jutarnji let u južnu Patagoniju. Dolazak u mjesto El Calefate, smješteno uz najveće argentinsko jezero Lago Argentino. Slijedi vožnja terenskim vozilima do vidikovca s kojeg se pruža lijepi pogled na jezero. Šetnja gradom. Noćenje.
6.DAN

EL CALEFATE – PERITO MORENO – EL CALEFATE, U KRALJEVSTVU LEDENJAKA
doručak, noćenje

Doručak. Dan ćemo provesti u nacionalnom parku Los Glaciares s 47 ledenjaka. Razgledati ćemo ledenjak Perito Moreno, pravo svjetsko čudo. Jedan je od rijetkih ledenjaka koji se pokreće, ali ne smanjuje. Pogled na ovaj ledenjak koji u slučaju lijepog vremena seže do visokih vrhova Anda pruža nezaboravan doživljaj. Za potpuni doživljaj, ukrcati ćemo se na brod kako bismo ga pobliže promotrili. Povratak u hotel, noćenje.
7.DAN

EL CALEFATE – USHUAIA, OGNJENA ZEMLJA
doručak, noćenje

Doručak. Jutarnji let u Ushuaia, najjužniji grad na svijetu, koji se nalazi na otočju Ognjena zemlja (Tierra del Fuego). Iako na ovom području prevladava led i snijeg, europski su mu pomorci dali ime Ognjena zemlja zbog vatre koju su često palili starosjedioci. Najbrojniji životinjski stanovnici Ognjene zemlje su ptice i crni labudovi. Po dolasku, smještaj u hotel. Slijedi razgled grada i Muzeja na kraju svijeta. Noćenje.
8.DAN

USHUAIA, VLAKOM NA KRAJ SVIJETA
doručak, noćenje

Doručak. Odlazak do nacionalnog parka Tierra del Fuego koji se rasprostire na 63.000 hektara i razgled Crne Lagune. Slijedi vožnja vlakom „The End of the World“ do nacionalnog parka izuzetne prirodne ljepote. Ukoliko bude dovoljno vremena, zaploviti ćemo kanalom Beagle do kolonija tuljana i pingvina (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.
9.DAN

USHUAIA – BUENOS AIRES – IGUAÇU, KROZ VRAŽJI KLANAC
doručak, noćenje

Doručak. Transfer do zračne luke i let prema Buenos Airesu. Po dolasku slijedi vožnja do slapova Iguaçu. Nalaze se na samoj granici Brazila, Argentine i Paragvaja, a čini ih ukupno 275 slapova čiji se zvuk širi čak 25 km. Razgled spektakularnih slapova sa argentinske strane i odlazak do »Vražjeg grla« s kojeg se pruža najljepši pogled na veličanstvene slapove. Smještaj u hotel. Noćenje.
10.DAN

SLAPOVI IGUAÇU, SLAPOVI OD KOJIH NASTAJU OBLACI
doručak, noćenje

Doručak. Danas ćemo razgledati slapove i sa brazilske strane. Prijeći ćemo most Tancrezo Neves iznad rijeke Iguaçu, koja se izlijeva u rijeku Parana i obići najveću svjetsku hidroelektranu Itaipu (doplata). Povratak u hotel i noćenje.
11.DAN

IGUAÇU – BUENOS AIRES – EUROPSKA ZRAČNA LUKA, OPROŠTAJ OD ARGENTINSKE PRIJESTOLNICE
doručak, let

Doručak. Prijevoz do zračne luke i let u Buenos Aires. Slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku i let u europsku zračnu luku.
12.DAN

EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

Cijena aranžmana po osobi: od 27.680 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • pristojbe zračnih luka
 • unutarnje letove na relaciji: Buenos Aires – El Calefate, El Calefate – Ushuaia, Ushuaia – Foz de Iguaçu, Foz de Iguaçu – Buenos Aires
 • smještaj u hotelima 3/4* na bazi noćenja s doručkom
 • autobusne prijevoze i razglede prema programu
 • usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja.

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 3.690  kn
 • doplata za manji broj putnika do 14 -2.620 kn
 • fakultativne izlete: tango show 650 EUR, izlet u Urugvaj 1.080 kn, krstarenje po kanalu Beagle 55 EUR, krstarenje po jezeru Argentino: 1690 kn, 9 večera: 2.230 kn, obilazak elektrane Itaipu: 270  kn, vožnja s brodom po rijeci Iguazu: 310 kn
 • dodatne usluge i obroke
 • napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 55 EUR
 • izlazne pristojbe cca 30 USD
 • osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke

Važne informacije:

Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Ukoliko zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi predviđene letove, pridržavamo pravo na promjenu zrakoplovnog leta odnosno na promjenu zračnu luke, dolazne luke te vremena polaska/povratka. Program putovanja se sadržajno neće mjenjati. Molimo da nam prilikom rezervacije dostavite kopiju putovnice.

Žao nam je ali još nema recenzija za ovo putovanje.