Općenito

Argentina i Brazil – 9 dana

Buenos Aires, Rio de Janeiro, Iguassu, Južna Amerika, Amerika, Brazil, Argentina

Polasci: 18.11., 26.12. 2018; 20.01., 22.02., 25.03., 26.04., 26.05., 21.06., 23.09., 24.10., 15.11., 26.12. 2019

9 dana zrakoplovom iz obližnje zračne luke Zagreb/Ljubljana/Venecija

1.DAN

OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB – EUROPSKA ZRAČNA LUKA – BUENOS AIRES, LET U SVJETSKU PRIJESTOLNICU TANGA
let

Sastanak putnika u zračnoj luci (Zagreb; Ljubljana, Venecija uz mogućnost organiziranog transfera do zračne luke) i prijava na let preko europske zračne luke u Buenos Aires, jedan od najvećih i najzanimljivijih gradova Južne Amerike. Ovisno o vremenima leta, dolazak u večernjim satima ili u jutarnjim sljedećeg dana.

2.DAN

BUENOS AIRES, PREDSJEDNIČKA PALAČA I EVITA PERON
noćenje, doručak

Buenos Aires je grad koji nikada ne spava, grad temperamentnog tanga, brojnih kavana i bezbrižne atmosfere. Odlazak u razgled grada: avenije 9 de Julio, obeliska, Plaze de Mayo s katedralom, vijećnice i predsjedničke palače u kojoj su živjeli Juan i Evita Peron. Odlazak do trga i kolonijalne palače Casa Rosada. Razgled operne kuće Teatro Colo i jedne od najpopularnijih gradskih četvrti Recolete. Obilazak znamenitog groblja na kojem se nalaze grobnice Evite i Juan Perona, slavnog stadiona La Bombonera i poslovnih četvrti San Telmo i La Boca. U večernjim satima predlažemo odlazak na predstavu argentinskog tanga. Noćenje.
3.DAN

BUENOS AIRES, NA ARGENTINSKOM SELU
doručak, ručak, noćenje

Doručak. Odlazak na izlet »Fiesta Gaucha«, tijekom kojeg ćemo uživati u ljepotama argentinskog ruralnog područja – Las Pampas. Odlazak do imanja i susret s argentinskim pastirima koji će nam predstaviti svoje vještine u jahanju. Na ovom području uzgajaju najbolja goveda na svijetu. Ručak uz tradicionalna jela sa žara »asado«. Povratak u Buenos Aires. Noćenje.
4.DAN

BUENOS AIRES – SLAPOVI IGUAÇU, KROZ VRAŽJI KLANAC
doručak, noćenje

Doručak. Prijevoz do zračne luke i let do slapova Iguaçu. Transfer do hotela i smještaj. Slapovi Iguaçu se zbog izuzetne ljepote nalaze na popisu UNESCO-ve baštine. Nalaze se na samoj granici Brazila, Argentine i Paragvaja, a čini ih ukupno 275 slapova čiji se zvuk širi čak 25 km. Razgled spektakularnih slapova sa argentinske strane i odlazak do »Vražjeg grla« s kojeg se pruža najljepši pogled na veličanstvene slapove. Povratak u hotel. Noćenje.
5.DAN

SLAPOVI IGUAÇU – RIO DE JANEIRO, SLAPOVI OD KOJIH NASTAJU OBLACI
doručak, let, noćenje

Doručak. Danas ćemo razgledati slapove i sa brazilske strane. Prijeći ćemo most Tancrezo Neves iznad rijeke Iguaçu, koja se izlijeva u rijeku Parana. Tamo se nalazi i najveća svjetska hidroelektrana Itaipu. Slijedi prijevoz do zračne luke i let u Rio de Janeiro. Prijevoz do hotela i noćenje.
6.DAN

RIO DE JANEIRO, KRIST OTKUPITELJ NA CORCOVADU
doručak, noćenje

Doručak u hotelu. Slijedi nezaboravan doživljaj, vožnja pokraj pješčanih plaža, lagune Rodrigo de Freitas do nacionalnog parka Tijuace s raznovrsnim tropskim raslinjem, slapovima i brdom Corcovado na kojem se nalazi zadivljujući kip Krista Otkupitelja koji otvorenih ruku pozdravlja posjetitelje. U povratku u grad ćemo posjetiti brusionicu dijamanata. U večernjim satima predlažemo (doplata) odlazak na predstavu brazilskog karnevala i sambe. Noćenje.
7.DAN

RIO DE JANEIRO, PREKRASAN POGLED S GLAVE ŠEĆERA
doručak, noćenje

Doručak. Uspon sa žičarom do znamenite „Glave Šećera“ (Pão de Açúcar) koja se nalazi iznad zaljeva Guanabara. S vrha se pruža prekrasan pogled na jedan od najljepših gradova na svijetu i njegovih plaža Copacabana, Botafogo i Flamengo. Slobodno poslijepodne za samostalne aktivnosti. Predlažemo uživanje na poznatim brazilskim plažama, obilazak botaničkih vrtova i javnih knjižnica. U večernjim satima predlažemo odlazak na tipičnu churrascherru večeru. Noćenje.
8.DAN

RIO DE JANEIRO – EUROPSKA ZRAČNA LUKA, UŽIVANJE NA COPACABANI
doručak, let

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na Copacabani do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let do europske zračne luke.
9.DAN

EUROPSKA ZRAČNA LUKA – OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA/ZAGREB

Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta do dolazne zračne luke (Zagreb; Ljubljana, Venecija – uz mogućnost organiziranog transfera do Zagreba).

Cijena aranžmana po osobi: od 20.640 kn

 

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi
 • pristojbe zračnih luka
 • smještaj u hotelima 3/4* na bazi noćenja s doručkom
 • autobusne prijevoze i razglede prema programu
 • usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja na hrvatskom/slovenskom jeziku
 • troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za jednokrevetnu sobu 3.620 kn
 • doplatu za manji broj putnika do 19 – 2000 kn
 • fakultativne izlete: tango show 85 EUR, predstava samba show 120 EUR, dodatne usluge i obroke
 • napojnice za vodiče/vozače (obavezna doplata na licu mjesta) 40 EUR
 • izlazne pristojbe cca 30 USD
 • osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo)
 • povratni prijevoz do polazne/dolazne zračne luke

Važne informacije:

Prilikom rezervacije se plaća osnovna cijena aranžmana, doplata za najmanji broj putnika i takse. Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo u završnoj obavijesti prije putovanja, sukladno broju putnika.

Ukoliko zrakoplovni prijevoznik ne potvrdi predviđene letove, pridržavamo pravo na promjenu zrakoplovnog leta odnosno na promjenu zračnu luke, dolazne luke te vremena polaska/povratka. Program putovanja se sadržajno neće mjenjati. Molimo da nam prilikom rezervacije dostavite kopiju putovnice.

Žao nam je ali još nema recenzija za ovo putovanje.