Općenito

VIJETNAM I KAMBODŽA ZA SVAKOGA . Od Hanoi-a do Bangkoka 17 dana

PREGLED PUTOVANJA

Avantura puna raznolikih aktivnosti, koja Vam omogućuje da doživite sva prirodna čuda i fascinantnu kulturu ove regije. Ovih 17 dana su kombinacija vođenih tura i slobodnog vremena za izležavanje na plažama, istraživanje drevnih hramova, te šetanje živahnim urbanim centrima. Doživite plovidbu Mekongom na tradicionalnom brodu, posjetite legendarni Angkor Wat, i iskusite avanturu koje ćete se sjećati jako dugo.

Tip putovanja: CLASSIC. Najbolja kombinacija najznačajnijih atrakcija i klasičnih, “must see” mjesta i autentičnih doživljaja kao i izravnog doticaja s lokalnom kulturom. Uronite duboko i otkrijte priču iza svake znamenitosti uz znanje naših lokalnih vodiča.

Razina usluge: OSNOVNA. Čisti i uredni hoteli i hosteli na dobrim lokacijama, cijenovno povoljni načini javnog i privatnog prijevoza, uz mogućnost mnogih dodatnih aktivnosti po izboru.

Težina putovanja: UMJERENA. Pješačenje i planinarenje pogodno za većinu ljudi umjerene fizičke spreme.

Vrsta putovanja: MANJA GRUPA. Manja grupa putnika. Od 2 do 16 ljudi, prosječno 10 osoba.

Minimalna dob: 12+. Svi putnici ispod 18 godina moraju biti u pratnji odrasle osobe.

ŠTO JE UKLJUČENO:

  • Posjet restoranu: Oodles of Noodles, demonstracija kuhanja i ručak, Hoi An
  • Posjet restoranu: New Hope Vocational Training Restaurant, Siem Reap
  • Ulaznica za špilje Halong Bay
  • Ekskurzija brodom Halong Bay (uvalom) sa uključenim ručkom i večerom
  • Ulaznica za Imperial Citadel i grobnicu  (Hue)
  • Ulaznica za Cu Chi tunele i tura
  • Dnevni izlet Mekong Delta
  • Tura biciklom  (Phnom Penh)
  • Ulaznica i vođena tura Tuol Sleng i Choeung Ek (smrtna polja)
  • Ulaznica i vođena tura po Angkor Wat ruševinama, uključujuči sunrise tura (Siem Reap)

SMJEŠTAJ:  Hoteli (14 noći), Noćni vlak (1 noć), Brod (1 noć)

*Doplata za jednokrevetnu sobu – 879 EUR

OBROCI 15 x doručak, 3 x ručak, 2 x večera

PRIJEVOZ Train, Lokalni bus, Privatni mini bus, Avion , Hodanje, Bicikl, Brod

VODIČI I OSOBLJE: Pratitelj puta, Lokalni vodiči

LISTOPAD 2017
01. LISTOPAD 2017 – 17. LISTOPAD 2017 1759 EUR
10. LISTOPAD 2017 – 26. LISTOPAD 2017 1759 EUR
21. LISTOPAD 2017 – 06. STUDENI 2017 1759 EUR
28. LISTOPAD 2017 – 13. STUDENI 2017 1759 EUR
STUDENI 2017
04. STUDENI 2017 – 20. STUDENI 2017 1759 EUR
18. STUDENI 2017 – 04. PROSINAC 2017 1759 EUR
25. STUDENI 2017 – 12. PROSINAC 2017 1759 EUR
PROSINAC 2017
03. PROSINAC 2017 – 19. PROSINAC 2017 1809 EUR
10. PROSINAC 2017 – 26. PROSINAC 2017 1809 EUR
17. PROSINAC 2017 – 02. SIJEČANJ 2018 1809 EUR

*Cijene su izražene u EUR informativno, a po poslanom upitu primiti ćete točan obračun u HRK

**Svi polasci u tablici iznad su garantirani

***Za polaske na alternativne datume, napomenite u upitu

****Cijena aviokarte ovisi o datumu i mjestu polaska.

 

DETALJNI PROGRAM

Dan 1 Hanoi

Dolazak u bilo koje vrijeme. Danas nema planiranih aktivnosti sve do večernjeg sastanka dobrodošlice. Nakon sastanka, odlučiti se za izlazak na zajedničku večeru s grupom.

Dolazak i sastanak dobrodošlice     1h 18:00. Pustolovina počinje večeras. Slobodno istražujte, no obratite pažnju da se vratite na vrijeme za sastanak s grupom. Nakon upoznavanja, vaš vodič će iznijeti pojedinosti vašeg putovanja.

Izborne aktivnosti: Posjet Tran Quac Pagodi, Posjet hramu literature, Posjet Hoh Chi Minh mauzoleumu i muzeju

Smještaj: Church Boutique Hotel Lan Ong (ili sličan)

Dan 2 Hanoi/Ha Long

Uživajte u krstarenju zaljevom Ha Long na džunki (tradicionalnom drvenom brodu), te na otoku posjetite špilju i vidikovac. Kušajte ručak i večeru od plodova mora. Vožnja do luke Bai Chay, polazišne točke do zaljeva Ha Long. Tisuće otoka s povezanim špiljskim sustavima dramatično se izdižu iz vode. Jedrite kraj krških vapnenačkih planina na džunka brodu, te posjetite neke od otoka i špilja. U večernjim satima pojedite večeru od plodova mora, a zatim se odlučiti za uživanje u piću na palubi pod zvijezdama.

Privatno vozilo  Hanoi – Bai Chay 4h. Ispružite se i razgledajte krajolik iz udobnosti privatnog vozila. Junk (tradicionalni brod) Ha Long. Otkližite preko vode na ovom kultnom tradicionalnom azijskom jedrenjaku. Noćno krstarenje zaljevom Ha Long Ukrcajte se na tradicionalni džunka brod u luci zaljeva Ha Long i krstarite mirnim vodama. Divite se masivnim krškim planinama od vapnenca koje strše iz vode, stvarajući nezaboravan spektakularan prizor. Plivajte, otiđite na vožnju kajakom ili istražujte špilju na jednom od otoka, ako vrijeme bude dobro. Uživajte u obrocima od svježih morskim plodova s raznim jelima za kušanje. Odspavajte u udobnoj kabini na brodu. U rijetkim prilikama, zbog ekstremnih vremenskih uvjeta, vlasti zatvore zaljev Ha Long za turističke brodove. Ukoliko se to dogodi, osigurat ćemo alternativnu aktivnost.

Smještaj: Brod Halong Bay (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak | Ručak | Večera

Dan 3 Ha Long/Huế

Krstarimo natrag u luku i privatnim kombijem idemo u Hanoi. Uživajte neko vrijeme u gradu prije kretanja noćnim vlakom za Hue. Uživajte u doručku na brodu, a nakon toga slijedi jutarnja plovidbe nazad u luku. Vraćamo se u Hanoi kako bi još malo uživali u gradu prije ukrcavanja na noćni vlak. Privatno vozilo  Ha Long – Hanoi 4h. Ispružite se i razgledajte krajolik iz udobnosti privatnog vozila. Slobodno vrijeme Hanoi Poslijepodne. Provedite nekoliko sati u istraživanju ovog prekrasnog glavnog grada. Posjetite neke od trgovina, probajte popularnu vijetnamsku pivu bia hoi na uglu ulice ili popijte kavu u kafiću na jezeru. Noćni vlak (s krevetima) Hanoi – Hu 14h-15h. Vozimo se oko 15 minuta do stanice, a zatim se ukrcavamo na vlak kojim krećemo na noćno putovanje prema jugu.

Uključeni obroci: Doručak | Ručak

Dan 4 Huế

Organizirani obilazak carske citadele, kraljevske grobnice i pagode Thien Mu. Stižemo rano u Hue, nekadašnji glavni grad Vijetnama. Započnite dan posjetom pagodi Tien Mu, nakon čega slijedi posjet grobnici jednog od nekadašnjih careva Vijetnama. Nakon toga, odlučite se za vegetarijanski ručak u lokalnom ženskom samostanu. Dok ste u gradu, probajte neke od lokalnih specijaliteta Hue-a kao što su banh khoai (slane palačinke), te banh bot loc boc tam thit (tanki rižin papir ispunjen mesom i škampima). Sve to isperite s Hue pivom. Posjet pagodi Tien Mu HuếPosjetite Tien Mu, jednu od najviših, a možda i najelegantnijih pagoda u Vijetnamu, visoku sedam katova. Vratite se u prošlost razgledanjem ovog povijesnog hrama – sagrađenog prije više od 400 godina duž sjeverne obale rijeke Perfume, to je bila mjesto mnogih političkih prosvjeda. Obilazak carske citadele HuếObiđite ovaj nekadašnji glavni grad i UNESCO-vo mjesto Svjetske baštine. Pogledajte utvrdu sa zidinama i nekadašnju palaču, koja ima brojne dvorce, kapije, dvorišta i vrtove za istraživanje. Zabranjeni carski grad (po uzoru na kineski zabranjeni grad) unutar citadele nekada je bio dom carske obitelji i znatno je oštećen tijekom vijetnamskog rata.Posjet kraljevskim grobnicama HuếPosjetite kraljevske grobnice duž rijeke Perfume u Hue-u. Prihvaćanjem Feng Shui koncepta, te su grobnice vrlo okićene i pružaju fantastičan uvid u živote nekadašnjih vladara.Izborne aktivnosti: Obilazak motorom  HuếSkočite na stražnje sjedalo motora i neka vas vaš profesionalni vozač odvede u prirodu. Istražite krajolike rižinih polja i pogledajte kako lokalni mještani rade u polju. Razgledajte hramove, trgovine, panoramu, ili možda drevni natkriveni most – rute se mogu mijenjati na ovim zanimljivim vožnjama.

Smještaj: Asia Hotel (ili sličan)

Dan 5 Huế/Hoi An

Vozimo se prolazom Hai Van. Tijekom boravka u gradu na 2,5 dana iskoristite mnoge mogućnosti koje nudi Hoi An. Odlučite se za tečaj kuhanja, izlet brodom po rijeci, vožnju biciklom, plažu, posjet krojaču ili ruševinama My Sona. Započnite dan obilaskom prekrasnih ruševina carske citadele prije kretanja za Hoi An u kasnim jutarnjim satima. Prelazimo prolaz Hai Van (ako vrijeme bude dobro), s prekrasnim pogledom u svim smjerovima, prije dolaska u Hoi An u popodnevnim satima.S tri noćenja u Hoi An, imat ćete dosta vremena za istraživanje svega što ovaj šarmantni grad ima za ponuditi.Privatno vozilo Huế – Hoi An  4h. Ispružite se i razgledajte krajolik iz udobnosti privatnog vozila. Slobodno vrijeme Hoi An. Poslijepodne.Iskoristite slobodno vrijeme za istraživanje ovog neobičnog grada po vlastitom izboru.

Smještaj: Vinh Hung 2 Resort (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak

Dan 6  Hoi An

Provedite puna dva dana istražujući sve što Hoi An ima za ponuditi. Uronite u njihovu kulturu, opustite se na plaži ili kupite odjeću izrađenu po mjeri u jednom od brojnih trgovina širom grada. Uživajte u ručku i demonstraciji izrade rezanaca u Oodles of Noodles, to je projekt kojeg podupire G Adventures. Demonstracija i ručak u Oodles of Noodles Hoi An 1h30m Kušajte neke od mnogobrojnih rezanaca (više od 26 vrsta!) koje možete naći u gradu na ovom ukusnom tečaju kuhanja. Vodi ga Planeterra Foundation partners, STREETS International, a tečaj je napravljen isključivo za G Adventures. Bivša mladež s ulice koja je dio ovog ugostiteljskog programa obuke, pomoći će vam u pripremi i spremanju brojnih različitih vrsta rezanaca. Ovaj program pomaže mladima u vježbanju engleskog, čime se poboljšavaju njihove vještine i mogućnosti koje su im na raspolaganju u sektoru turizma. Uživajte u ukusnim kreacijama dok se upoznajete s lokalnom kuhinjom i ovom inicijativom koja osnažuje mlade s ulice kroz vještine i obuku za zapošljavanje.Slobodno vrijeme  Hoi An Pola dana.Istražite ovaj šarmantni grad. Izborne aktivnosti:Hoi An tečaj kuhanja lokalnih specijaliteta, Najam bicikla, Posjet hramu My Son, Posjet lokalnoj tržnici

Smještaj: Vinh Hung 2 Resort (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak | Ručak

Dan 7  Hoi An

Provedite slobodan dan istražujući sve što Hoi An ima za ponuditi. Slobodno vrijeme  Hoi An Cijeli dan. Uživajte u slobodnom vremenu u ovom šarmantnom gradu.

Smještaj: Vinh Hung 2 Resort (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak

Dan 8 Hoi An/Ho Chi Minh

Letimo iz Hoi An za Ho Chi Minh uz slobodno vrijeme za istraživanje ovog užurbanog grada. Vozimo se do Da Nang odakle letimo za Ho Chi Minh, nekadašnji glavni grad Južnog Vijetnama i trgovački centar zemlje. Počnite istraživati male prolaze i prometne ulice, budno motreći na trgovine s glaziranim predmetima i kioske s ukusnom domaćom hranom. Avion Hoi An – Ho Chi Minh 1h. Pogledajte! Gore na nebu! To je ptica! To je avion! To je… da, to je avion, zapravo.

Smještaj: Hong Hac Boutique Hotel (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak

Dan 9  Ho Chi Minh

Ujutro imamo organizirani obilazak Cu Chi tunela, a u popodnevnim satima vrijeme za slobodne aktivnosti. Iskoristite slobodno vrijeme za posjet pagodama Thien Hau i Giac Vien i prošećite ogromnom tržnicom Ben Thanh. Također vrijedi posjetiti i Palaču ponovnog ujedinjenja, gradsku kinesku četvrt Cholon, te Muzej ratnih ostataka. Organizirani obilazak tunela Cu Chija Củ ChiKrenite u organizirani obilazak tunela Cu Chija, kompleksne mreže tunela u kojoj je živio Vijetkong kako bi se zaštitio od neprijateljskih snaga za vrijeme vijetnamskog rata. Pokušajte puzati u nekim od tunela (ako niste klaustrofobični). U tim tunelima bila je pohranjena municija, imali su podzemne bolnice, a služili su i kao skrivena baza za napad savezničkih snaga.Slobodno vrijeme Ho Chi MinhPoslijepodne. Uživajte u slobodnom vremenu za istraživanje ovog užurbanog grada po slobodnom izboru.Izborne aktivnosti: Pitajte voditelja puta za dodatne informacije oko izbornih aktivnosti.

Smještaj: Hong Hac Boutique Hotel (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak

Dan 10 Ho Chi Minh

Uživajte u krstarenju brodom kroz sela, otoke i tržnice delte Mekonga, te posjetite tradicionalne tvornice bombona. Nakon uživanja u danu provedenom na delti Mekonga, vraćamo se natrag u Ho Chi Minh u vrijeme neobavezne večere. Privatno vozilo  Ho Chi Minh – delta rijeke Mekong  2h. Ispružite se i razgledajte krajolik iz udobnosti privatnog vozila. Cjelodnevni izlet na delti Mekonga   Delta Mekonga Cijeli dan.  Putujte na mjesto gdje se moćna rijeka Mekong ulijeva u Južno kinesko more. Ukrcajte se na mali brod i ploviti uskim kanalima, te po putu svjedočite životu lokalnog stanovništva. Svratite pogledati kućnu proizvodnju i njihove proizvode po kojima je područje poznato: ukusni, bomboni od kokosa i kolači od riže.

Privatno vozilo  Delta Mekonga – Ho Chi Minh  2h. Ispružite se i razgledajte krajolik iz udobnosti privatnog vozila. Smještaj: Hong Hac Boutique Hotel (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak

Dan 11 Ho Chi Minh/Phnom Penh

Dan za putovanje s prelaskom granice iz Vijetnama u Kambodžu. Uživajte u obilasku grada bicikl rikšom za dobrobit lokalne organizacije. Vozite se do granice i prijeđite u Kambodžu. Nastavite do glavnog grada Phnom Penh i uživajte u vožnji bicikl rikšom kroz grad kako bi ga bolje doživjeli. Lokalni autobus Ho Chi Minh – Mộc Bái  2h. Ukrcajte se, zauzmite sjedalo i uživajte u vožnji.Granični prijelaz (Vijetnam – Kambodža) Mộc Bái – Bavĕt. Jeste li spremni za još malo štambilja u vašoj putovnici? Uzmite svoje torbe i spremite se za razgledanje još jedne zemlje s popisa vaših želja. Lokalni autobus Bavĕt – Phnom Penh  3h. Ukrcajte se, zauzmite sjedalo i uživajte u vožnji. Obilazak Phnom Penha biciklima rikšama  Phnom Penh  45m-1h

Smjestite se u tradicionalni bicikl rikšu i krenite od Wat Phnom-a. Obiđite prometne ulice kako bi upili pravu vibru grada. Prođite pokraj pošte i restorana Van, oboje predstavljaju fantastične kolonijalne zgrade, te pronađite svoj put do Kraljevske palače i Narodnog muzeja. Idite cestom uz obalu rijeke i razgledajte atmosferu u kafićima koji se nižu ulicom.

Smještaj: Diamond Hotel (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak

Dan 12 Phnom Penh

Organizirani obilazak Muzeja genocida Tuol Sleng (zatvor S-21) i groblja Choeung Ek (Polja smrti). Odlučite se za posjet Kraljevskoj palači, Narodnom muzeju ili glavnoj tržnici. Upoznajte lokalnog vodič od kojeg ćete saznali nešto više o tamnoj strani kambodžanske povijesti. Posjet groblju Choeung Ek, mjestu zloglasnih Polja smrti. Nakon toga posjetite Muzej genocida Tuol Sleng  (zatvor S-21), zloglasni zatvor Crvenih Kmera gdje je stradalo tisuće Kambodžana. Uživajte u slobodnom poslijepodnevu za razgledanje. Odlučite se za istraživanje brojnih gradskih znamenitosti: Kraljevske palače, Srebrne pagode i Narodnog muzeja. Ako bude vremena odaberite posjet ruskoj tržnici, Wat Phnom-u ili pijuckajte piće u kafiću na obali rijeke. Organizirani obilazak groblja Choeung Ek (Polja smrti) Phnom Penh. Posjetom Polja smrti groblja Choeung Ek saznajte više o okrutnosti Crvenih Kmera; ta polja danas stoje kao moćan memorijal ispunjen lubanjama žrtava i masovnim grobnicama. Obiđite s vodičem ovo tmurno, ali ipak spokojno mjesto. Organizirani obilazak Muzeja genocida Tuol Sleng (zatvor S-21)      Phnom PenhSaznajte o mračnoj prošlosti i razaranju koje se dogodilo u sigurnosnom zatvoru 21 (S-21); zatvor, kojeg je koristio režim Crvenih Kmera, sada je Muzej genocida Tuol Sleng. Krenite u organizirani obilazak kako bi čuli priče iza tmurnih slika koje se nižu zidovima muzeja. Slobodno vrijeme  Phnom Penh Poslijepodne. Iskoristite slobodno vrijeme da bi prilagodili svoje iskustvo i pogledali znamenitosti koje vas najviše zanimaju.

Izborne aktivnosti: Posjet “ruskoj” tržnici, Posjet Royal Palace, Posjet nacionalnom muzeju, Posjet Wat Phnom

Smještaj: Diamond Hotel (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak

Dan 13 Phnom Penh/Siem Reap

Vožnja od Phnom Penh do Siem Reap, početne baze za istraživanje nevjerojatnog Angkor Wat-a. Privatno vozilo – Phnom Penh – Siem Reap 6h-8h. Vožnja kroz prekrasnu kambodžansku okolicu.

Smještaj: Nagara Angkor Boutique Hotel (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak

Dan 14 Siem Reap

Uživajte u organiziranom razgledavanju kompleksa hramova Angkor Wat. Odlučite se za posjet plutajućem selu Tonle Sap i Angkorskom narodnom muzeju. Uživajte u tradicionalnom obroku kmerske hrane bilo u New Hope (Nova nada), projektu kojeg podupire G Adventures, ili u lokalnoj kući u selu izvan grada. Provedite dva dana istražujući Angkor, nekadašnji glavni grad kmerskog kraljevstva i jedno od čuda arheološkog svijeta. Pogledajte neke od najatraktivnijih ponuda ovog drevnog glavnog grada, kao što su izlazak sunca u veličanstvenom hramu Angkor Wat, zagonetni Bayon u utvrđenom gradu Angkor Thom, te hram Ta Prohm, također poznat kao ‘Tomb Raider’ hram. Uživajte u lokalnom obroku i naučite nešto o kmerskoj hrani, te upoznajte prijateljske mještane. Promjenom lokacija gdje namjeravamo objedovati lokalnu hranu omogućujemo razvoj malih tvrtki. Svako iskustvo je uistinu jedinstveno i nezaboravno. Organizirani obilazak Angkor Wat-a Angkor Wat . Cijeli dan. Na dva dana slijedite lokalnog stručnjaka po ogromnom području Angkor Wat-a. Moći ćete ulaziti i izlaziti iz kompleksa, kako bi se odmorili tijekom najtoplijeg dijela dana. Restoran New Hope za profesionalnu obuku Siem Reap Ako putujete u srijedu, četvrtak, petak ili nedjelja, sudjelujte u projektu New Hope kojeg podržava G Adventures. Domaći obrok 1h-3h.  Ako putujete u ponedjeljak, utorak ili subotu, posjetite lokalni dom u obližnjem selu i probajte tradicionalni obrok.

Izborne aktivnosti: Posjet Phare – kambožijanskom cirkusu, Posjet plutajučem selu Tonle Sap, Posjet muzeju Angkor Wat

Smještaj: Nagara Angkor Boutique Hotel (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak | Večera

Dan 15 Siem Reap

Provedite još jedan dan u Siem Reap-u, istražujući još neke hramove Angkora. Slobodno vrijeme  Siem Reap Cijeli dan. Izađite i istražite.

Smještaj: Nagara Angkor Boutique Hotel (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak

Dan 16 Siem Reap/Bangkok

Prelazimo granicu i ulazimo u Tajland, te nastavite dalje do užurbane metropole Bangkok. Provedite zajedno posljednju noć u Bankoku. Izaberite izlazak u grad i uživajte u ukusnoj tajlandskoj hrani. Privatno vozilo Siem Reap – Paôy Pêt 2h30m-3h30m. Ispružite se i razgledajte krajolik iz udobnosti privatnog vozila. Granični prijelaz (Kambodža – Tajland)              Paôy Pêt – Aranyaprathet.  Pripremite se za prelazak u Tajland. Aranyaprathet je poznat po tome što je jedan od najnapornijih graničnih prijelaza, ali vaš će vam vodič pomoći da ga prijeđete što je lakše moguće. Granični prijelaz se prelazi pješice što može potrajati i do sat vremena, pa budite strpljivi i misliti na svu onu zabavu koja vas čeka u Tajlandu. Privatno vozilo Aranyaprathet – Bangkok       4h.  Ispružite se i razgledajte krajolik iz udobnosti privatnog vozila. Ulazimo sa kobijem na tajlandskoj strani granice i nastavljamo do Bangkoka.

Smještaj: Centra Central Station Hotel Bangkok (ili sličan)

Uključeni obroci: Doručak

Dan 17 Bangkok

Odlazak u bilo koje vrijeme. Još niste spremni da napustite ovaj živi grad? Produžite svoj boravak rezervacijom smještaja nakon završetka našeg putovanja – vaš vodič vam može pomoći u tome.

Uključeni obroci: Doručak

 

Organizator putovanja: G ADVENTURES INC. s registriranim uredom na adresi BASTWICK STREET 60, LONDON, EC 1V3TN, UJEDINJENO KRALJEVSTVO pod registracijskim brojem 7848780 i poreznim brojem VAT no. 175450502, kojeg u Republici Hrvatskoj zastupa DMC Adriatic d.o.o., suradnik Terra Travel d.o.o.

Žao nam je ali još nema recenzija za ovo putovanje.