Općenito

RIM – NOVA GODINA

30.12.2017.-02.01.2018. – avionom iz Zadra, Splita ili Zagreba

Program putovanja:

1.dan – 30.12.2017. – ZAGREB/ SPLIT /ZADAR – RIM
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman, kod šaltera informacija u 13:00 sati. Polazak zrakoplova Croatia Airlines u 14:35 sati. Međuslijetanje u Splitu u 15:25 sati. Polazak zrakoplova iz Splita u 15:55 sati. Po slijetanju zrakoplova u Rim u 17:10 sati, slijedi transfer autobusom do hotela, uz kraći panoramski razgled grada. Smještaj u hotel u centru grada. Nakon kraćeg odmora odlazak na šetnju središtem grada: Piazza de la Republica, Piazza di Spagna, Španjolske stube, Fontana di Trevi. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan – 31.12.2017.- RIM
Doručak. Odlazak na razgled grada pješice i javnim prijevozom: crkva Santa Maria Maggiore, crkva San Pietro in Vincoli, gdje se nalazi grob Julija Klovića i Michelangelova skulptura Mojsija. Nastavak razgleda  šetnjom antičkim Rimom: Koloseum, Palatinum, Rimski forum, Piazza Venezia, bazilika Santa Maria Sopra Minerva,  Panteona – Hram svih bogova s čudesnom kupolom, Piazza Navona. Slobodno vrijeme za večeru u jednom od tipičnih rimskih restorana u okolici Piazze Navona. Doček Nove godine na ulicama i trgovima Rima (organizacija dočeka u nadležnosti je gradskih vlasti i turističkih ureda). Noćenje.

3. Dan – 01.01.2018. – VATIKAN – RIM
Kasniji doručak. Odlazak javnim prijevozom do Vatikana, na tradicionalnu papinu novogodišnju misu na trgu sv. Petra. Nastavak razgleda: Anđeoski most, Anđeoska tvrđava. Slobodno poslijepodne za šetnju i vlastito istraživanje grada. U večernjim satima predlažemo odlazak u četvrt Trastevere, koja odiše pravom rimskom atmosferom, s tipičnim restoranima i barovima. Noćenje.

4. Dan 02.01.2018. – RIM – SPLIT/ ZAGREB/ ZADAR
Doručak. Odlazak javnim prijevozom na razgled Vatikana: trg sv. Petra s kolonadama, Bazilike sv. Petra – najveće crkva na svijetu, kojom dominira Michelangelova kupola. Predlažemo uspon na čuvenu kupolu (320 stepenica) s prekrasnom panoramom cijelog Rima, te posjet Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Transfer autobusom u 15:00 sati od hotela do Zračne luke u Rimu. Prijava na let za Zagreb. Polijetanje zrakoplova u 18:00 sati. Međuslijetanje u Split u 19:10 sati. Nastavak leta za Zagreb u 19:45 sati i dolazak u Zagreb u 20:40 sati.

CIJENA:  2990,00 KN FIRST MINUTE !!

Cijena uključuje:

 • prijevoz zrakoplovom redovne linije Zagreb/Split – Rim – Split/Zagreb
 • 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* (u centru Rima) u dvokrevetnim sobama
 • transfer od zračne luke u Rimu do hotela
 • transfer od hotela do zračne luke
 • turističkog pratitelja tijekom putovanja
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • doplatu za zrakoplovne pristojbe – 1.190 kn (iznos može biti podložan promjeni)
 • doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn, ulaznice za muzeje i kulturno – povijesne spomenike
 • informativne cijene ulaznica (mogu biti podložne promjeni), ulaznice za Vatikanske muzeje 16 € po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
 • ulaznice za Koloseum 12 € po osobi (preporučamo rezervaciju prije puta putem interneta)
 • u Rimu se razgled obavlja pješice i javnim prijevozom tako da je potrebno kupiti karte za metro: pojedinačna vožnja 1,50 €, dnevna karta 7 €
 • boravišnu pristojbu koja se plaća na licu mjesta
 • na recepciji (4 € po osobi i danu, obavijest u završnom pismu), dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.), putno zdravstveno osiguranje,

Obvezne doplate: za zrakoplovne pristojbe 1.190 kn (podložne promjenama)

Važne napomene : doplata za polazak iz Zadra, Pule i Dubrovnika – 450 kn + zrakoplovne pristojbe. Potvrda letova na upit!

Žao nam je ali još nema recenzija za ovo putovanje.