Općenito

ADVENT U BEČU

POLASCI: 07.12.2017. – autobusom iz Zadra i Splita

10.12.2017., 14.12.2017. 17.12.2017.

Program putovanja:

1.dan – SPLIT – ZADAR – BEČ

Polazak autobusa iz Splita u 22.00 sata. Vožnja kroz Sloveniju i Austriju s kraćim stajanjima na putu.

2.dan – BEČ

Dolazak u Beč u jutarnjim satima. Posjet kraljevskom dvorcu Schönbrunn s prekrasnim parkom i Gloriettom, individualni obilazak dvorca. Nastavak do grada, panoramska vožnja Ringom pored zgrade vlade, Sveučilišta, Parlamenta, Nove vijećnice, burze, kazališta, Hundertwasserove kuće. Smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u večernju šetnju centrom Beča, posjet božićnom sajmu „Christkindlmarkt“, u čarobnom ugođaju s mirisima božićnih kolača i vrućeg punča. Noćenje.

3.dan – BEČ

Doručak. Odlazak na razgled grada javnim prijevozom/pješice u pratnji vodiča: Trg Marije Terezije, Hofburg- najveći kompleks carskih palača na svijetu, Trg junaka nazvan po spomenicima Princu Eugenu Savojskom i Nadvojvodi Karlu, Leopoldinsko krilo Hofburga gdje je ured predsjednika, dijelovi gdje su stanovali Franjo Josip i Elizabeta, Riznica, Josipov trg, Crkva sv. Augustina gdje su se odvijala carska vjenčanja, šetnja Stahlburgom, gdje su smješteni lipicanci koji nastupaju u Španjolskoj školi jahanja, trg sv. Mihovila, ulica Kohlmark s najpoznatijom bečkom slastičarnicom “Demel”, Graben ,najstarija barokna crkva sv. Petra i Stup kuge, najznačaniji barokni spomenik grada posvećen Svetom trojstvu gdje ćemo pronaći i hrvatske grbove. Razgled završavamo pred katedralom sv. Stjepana, najljepšim primjerom romaničke i gotičke umjetnosti u Austriji, simbolom grada i države, uz koju je usko povezana povijest austrijskih dinastija Babenberg i Habsburg, kao i sudbina grada Beča. Poslijepodne, predlažemo posjet nekom od brojnih muzeja, izložbi, božićnom koncertu ili shopping u poznatoj Mariahilferstrasse. Noćenje.

4.dan – BEČ – SPLIT

Doručak.Odjava iz hotela, vožnja do baroknog dvorca Belvedere iz 18 st. s prekrasnim parkom, nekadašnjerezidencije princa Eugena Savojskog,gdje je u 19 st. živio i odakle je krenuo na put u Sarajevo prestolonasljednik Franz Ferdinand. U dvorcu se nalazi najveća svjetska kolekcija djela Gustava Klimta,najpoznatijeg slikara bečke secesije. Poslijepodne polazak prema Splitu s dolaskom u noćnim satima.

CIJENA:  1390,00 KN

Cijena uključuje:  

 • prijevoz autobusom prema programu
 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Beču u dvokrevetnim sobama
 • razglede prema programu
 • pratitelja na putovanju
 • jamčevinu i troškove organizacije putovanja

Cijena ne uključuje:

 • doplata za jednokrevetnu sobu 490 kn
 • informativna cijena ulaznica: ulaznica za dvorac Schönbrunn GRAND TOUR odrasli 17,50 Eur, djeca od 6-18 g. 11,50 Eur
 • Albertina 12,90 Eur, carska riznica 13 Eur
 • Carske prostorije u Hofburgu 13,90 Eur, djeca od 6-8g. 8,20 Eur
 • pojedinačna karta za METRO 2,20 Eur,dnevna karta 24 sata 7,60 Eur,
 • ulaznica za Belvedere iznad 18 g. 15 Eur (uključuje ulaznicu za Gornji Belvedere i izložbu Gustava Klimta).

 

Žao nam je ali još nema recenzija za ovo putovanje.